Un bon disseny és imprescindible per obtenir una bona retolació, però els materials i els acabats que escollim també són decisius. A iRètols tenim una àmplia gamma de suports i materials per poder oferir-vos la millor solució en retolació. En el nostre taller comptem amb mostres de tots els tipus perquè pugueu decidir de la millor manera, com serà la vostra pròxima retolació.

Hi ha molts factors que influeixen en la elecció dels materials: interior o exterior, temporal o permanent, pressupost…

Suports rígids

·PVC

És l’estrella de les retolacions per la seva lleugeresa, versatilitat i preu. Té una baixa absorció de l’aigua i, per tant, pot lluir tant a l’interior com a l’exterior. També es pot lacar en qualsevol color per donar-li un millor acabat i més protecció. Comptem amb diferents gruixos de PVC segons la necessitat de cada projecte, des de 1mm fins a 30 mm.

·Metacrilat

És un suport de plàstic transparent el qual es fan aplicacions amb vinil o rètols lluminosos. La seva transparència fa que sigui la millor alternativa al vidre i ens permet crear l’efecte d’impressió reflectida, on aconseguim un efecte de profunditat a la retolació només aplicant el vinil per la part posterior del metacrilat. És un material apte per a interior i exterior.

·Dibond

És un material format per dues làmines fines d’alumini unides a un nucli de polietilè sòlid. És dels materials rígids de més duresa. Es poden realitzar tota mena de plaques, corpòries, senyalística… Suporta les dilatacions i contraccions provocades pels canvis de temperatura i això el fa una de les millors opcions de retolació exterior.

·Alumini

Amb aquest material s’acostumen a crear lletres corpòries i caixes de llum com la de la foto, ja que ofereix una alta resistència. Se li pot afegir un acabat lacat o vinil.

·Fusta

És el material amb més calidesa per excel·lència i majoritàriament s’aprofita per a realitzar lletres corpòries d’interior o rètols exteriors (amb fusta tractada).

·Acer inoxidable

Aquest material ofereix un aspecte brillant que farà destacar les vostres retolacions corpòries. Té una gran durabilitat i una alta resistència a la oxidació.

·Acer Corten

És un material derivat de l’acer que, amb una composició química, se li dóna un aspecte oxidat que, tanmateix, protegeix al propi material. És un material que mai passa de moda i permet crear solucions per a plaques, corpòries i rètols.

Acer Corten

·Imant

Normalment, se li afegeix una capa de vinil a sobre i permet crear retolacions temporals que poden anar sobre la xapa d’un vehicle com sobre qualsevol superfície on s’hi imanti. És menys rígid que la resta de suports i, gràcies a això, es pot adherir a superfícies corbes.

Imant

·Polipropilè cel·lular

És el material utilitzat en suports publicitaris temporals i cartelleria lleugera. És resistent a l’exterior, lleuger i econòmic

Polipropile

Suports imprimibles

·Vinil

És el material que té més tirada al nostre taller i no paren d’entrar i sortir bobines. És un material adhesiu en el qual s’hi pot imprimir o es pot tallar amb el plòter de tall. A iRètols comptem amb diferents qualitats tant per interior com per exterior. També li podem afegir diferents acabats: antilliscant, efecte pissarra, antigrafiti i protecció UVI.

Tipus de vinils: per a impressió, vinil de tall, glacejat, microperforat, transparent, per interior, per exterior, per vehicles, vinil texturitzat...

·Lona

És un teixit opac i robust utilitzat per a produir roll-up, pancartes, banderoles, photocall… És un material preparat per estar a l’exterior i normalment es fa servir per a publicitat exterior temporal.

·Tela

És un teixit amb menys opacitat que la lona, el qual ens permet crear marcs publicitaris (tela impresa + marc d’alumini retroil·luminat) i banderes publicitàries. És un material molt utilitzat en aparadorisme.

·Paper de gran format

El paper de grans dimensions està pensat per a cartelleria exterior i suports publicitaris tipus OPI.

Paper de grans dimensions

Un cop escollits els materials i acabats de la vostra retolació, no oblideu el seu manteniment. En el nostre web trobareu els millors consells per tenir-ne cura i evitar escurçar la vida útil de les vostres retolacions.