Què és el Storytelling?

El Storytelling és l’art d’explicar històries. Tot i que la paraula ens pot sonar llunyana, actualment estem molt habituats a la seva utilització, per exemple, en anuncis de televisió (Casa Tarradellas o Lotería de Navidad). I fa un temps que certes marques i empreses han començat a utilitzar aquesta tècnica a internet i especialment a les xarxes socials.

L’ús del storytelling ens permet emocionar i involucrar a l’usuari/a i, en el cas de les xarxes socials, ens permet obtenir bons resultats d’engagement (usuaris compromesos).

Com s’utilitza el storytelling a xarxes?

Ens trobem que molts perfils de xarxes socials s’han convertit en una mena d’abocador de contingut i en la majoria de casos no aconsegueixen deixar empremta en els seus seguidors ni arribar al seu públic potencial. L’objectiu principal del storytelling és enamorar al vostre públic i interpel·lar-lo, aconseguint d’aquesta manera que es converteixi en un seguidor/a actiu i en un possible en client/a. I com es fa això? Doncs nosaltres us deixem 10 punts clau que us podran ajudar a iniciar-vos amb el storytelling a les vostres xarxes socials:

 

Els 10 punts clau del storytelling

  1. Cal buscar una bona història per explicar, una història original i desenfadada, i sobretot una història que estigui lligada a l’activitat del vostre negoci.
  2. Necessitem una bona història però també és imprescindible explicar-la bé i saber aprofitar les possibilitats que ens donen les xarxes.
  3. Organització i timeline. Per traslladar el relat a les xarxes cal tenir un calendari de publicacions ben estructurat i tenir la història ben clara. Hi ha moltes persones creatives que els va bé estructurar la història en post-it, d’aquesta manera cada post-it es pot convertir en una publicació a fer.
  4. Inspira’t en els elements més personals de l’empresa o negoci. És un element clau trobar el punt més personal de la història.
  5. És important relatar una història que desprengui els valors de la vostra empresa.
  6. Adapta el relat segons la xarxa social on vagis a publicar-ho. No és el mateix Instagram que Youtube!
  7. Si utilitzeu Instagram, els ‘stories’ poden ser un bon aliat per a desenvolupar la història.
  8. El storytelling també vol dir llançar-se i ser original. Segur que et farà destacar i diferenciar-te de la competència.
  9. Cal mantenir la vostra coherència respecte de la resta de publicacions.
  10. El storytelling requereix més esforç i més temps que una publicació corrent però els resultats acaben arribant.

Exemples iRètols de storytelling

En el nostre cas vam voler encarar la passada temporada de festes de nadal i de vacances d’estiu amb unes publicacions que fossin diferents de la resta i és per això que vam acudir al storytelling. En el cas de les festes vam convertir les nostres publicacions del mes de desembre en un calendari d’advent on a cada publicació l’usuari/a decobria una imatge nova a descobrir diàriament.

Pel que fa a les vacances, vam voler jugar amb un element intern i personal de la nostra empresa com és la furgoneta. Ja la comptem com una indispensable del nostre equip i ja ha sigut la protagonista d’algunes de les nostres publicacions. És per això que vam pensar que durant el mes d’agost i, aprofitant que nosaltres estàvem de vacances, vam voler relatar les seves vacances a les xarxes socials.

Actualment, la gran majoria d’empreses i negocis estem actius a les xarxes socials i tècniques com el storytelling poden fer-vos destacar davant de la competència.

En definitiva, les petites històries que publiqueu a xarxes faran que l’usuari s’impliqui amb el que feu i dieu i al final aconseguireu que quan us busquin, us trobin perquè els heu deixat empremta a la seva memòria emocional.